A segítség mindenkinek jár

Mindenkinek más nehézsége lehet az életben. Azonban egy dologban szerintem egyetérthetünk: ha valaki hallás- vagy látássérült, esetleg mozgási nehézségei vannak, akkor az ő helyzetük sokkal nehezebb. Éppen ezért, amikor csak tehetjük, akkor próbáljunk segíteni az ilyen embereknek. Ha mi lennénk az ő helyükben, akkor biztosan mi is nagyon örülnénk egy segítőkész személynek. Az empátia ilyen helyzetekben nagyon jól tud jönni, hiszen, ha át tudod érezni azt, amit a másik érezhet és ahogy élheti a napjait, akkor sokkal jobb segítséget tudsz nyújtani számára.

Diákként a segítségnyújtás számomra nem is volt kérdés. Olyan neveltetést kaptam, aminek köszönhetően, ha láttam, hogy valaki segítségre szorul akkor odamentem és megtettem a tőlem telhetőt. Valószínűleg ez nem csak a neveltetés, hanem személyiség kérdése is. Viszont ennek köszönhetően értékelni tudtam azt, amim van és amire képes vagyok.

Amikor elkezdtem diákmunka után keresgélni, akkor biztos voltam abban, hogy olyan munkát szeretnék, amivel segíthetek másoknak is. Hiszen nemcsak pénzt szerettem volna keresni, hanem úgy voltam vele, hogy ha már dolgozok, akkor ne csak a vállalatnak legyen haszna belőlem, hanem másnak is.

Több iskolaszövetkezet oldalát is megnéztem és nagyon sok diákmunka leírást elolvastam mire rátaláltam a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalára.

A honlapjukon nagyon sok információ megtalálható magáról a diákmunkáról, az iskolaszövetkezetről, a jelentkezés folyamatáról. Segítséget nyújtanak az interjúval kapcsolatban is, illetve cégek számára is tartogatnak hasznos információkat.

A nagy diákmunka kínálat ne riasszon vissza senkit. Az oldalon a diákmunkák kategóriákra vannak osztva, és a szűrőknek köszönhetően beállíthatod, hogy milyen munkát keresel, hol szeretnél helyileg dolgozni és milyen kategóriában szeretnél keresgélni. Vannak alkalmi, fizikai, gazdasági, műszaki, otthonról végezhető, marketing, HR, IT és egyéb diákmunkák is.

Csak el kell döntened, hogy egyszerűbb, komolyabb tudást nem igénylő munkát szeretnél, vagy pedig olyat, amivel később is használható tudásra tudsz szert tenni.

Egy diákmunka ugyanis nem csak a zsebpénzed megkeresése miatt lehet nagyszerű, hanem azért is, mert szakmai gyakorlatot szerezhetsz és előnyben részesülhetsz ezáltal a későbbi munkavállalás során.

Ha még sosem vállaltál diákmunkát, akkor a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán mindenképp érdemes lehet szétnézned. Lépésről lépésre leírják hogyan tudsz munkát vállalni, megtudhatod azt is, hogyan írj motivációs levelet, a munkahelyi etikettről is olvashatsz, illetve az állásinterjúval kapcsolatban is adnak pár jó tanácsot.

Amennyiben cégként szeretnél együttműködni az iskola szövetkezettel, akkor számodra is sok hasznos információt megtalálhatsz a weboldalukon.

Miért éri meg neked cégként a diákmunka?

A diákmunkának több pozitívuma is van, ilyen például az, hogy járulékmentesen tudsz foglalkoztatni. Emellett nem kell a cégednek foglalkoznia az adminisztrációval és a bérszámfejtéssel, mert mindezt az iskolaszövetkezet csinálja. Az iskolaszövetkezet által kiállított számla költségként elszámolható, így még plusz terhet sem róla vállalkozásra. Még egy plusz pozitívum, hogy a diákok körében sokkal ismertebb lesz a céged. Ennek köszönhetően nagy valószínűséggel többen is szeretnének majd ott dolgozni.

Ha neked is jól jönnének ezek az előnyök és szívesen foglalkoztatnak diákokat, de még nem tudod melyik iskolaszövetkezettel dolgozz együtt, akkor érdemes lehet elolvasni a véleményeket is az iskolaszövetkezetről.

A TopiWork oldalán nagyon sok vélemény megtalálható, amiből kiderül, hogy mindig felkészültek, rugalmasak az ügyfeleikkel, megfelelő jelölteket küldenek az interjúkra és megbízhatók. Ezekből a véleményekből jól látszik, hogy a velük való közös munka mennyire gördülékeny egy egyszerű tud lenni.

Ha jól szeretnél dönteni diákként és cégként is, akkor a TopiWork Iskolaszövetkezettel valószínűleg nem foghatsz mellé.