Az élet nehézségei, az akadályok, olykor alaposságra tanítanak

Sokaktól hallottam már a kifogást: egészségesebben élni, jobban megválogatni, hogy mit eszünk, illetve honnan vásárolunk és micsodát, az túl sok energiát emészt fel. Nem ítélek el senkit, de róluk azt gondolom, nem tapasztaltak még “igazi” nehézségeket. Ha, teszem azt, az élet úgy hozza, hogy van a családban hallássérült személy, tapasztaljuk, hogy a hétköznapi dolgokat jobban át kell gondolni, több mindenre kell megoldást találni, ami hallássérülés nélkül jóval egyszerűbben menne, de ez egyáltalán nem fáradtság. A szeretteinkért mindent, és értük lelkesítő dolgozni, együtt, a megoldások megtalálásán. Ha csak az autóvezetést veszem alapul, a sok terület közül: extra tükrök felszerelése, beállítása, hogy több mindent lásson a hallássérült illető, több Bluetooth eszköz telepítése, ami a kocsin belül kihangosítja a kintről érkező hangokat, mindenre van megoldás, csak keresni kell.

Egyszóval, ha így adatik az embernek, megérti, hogy egy rakás dologért akkor is meg kell küzdeni, ha nehezebbnek tűnik nekünk azok elérése, mint másoknak. Ettől még meg kell csinálni!

Nekem például a “mindenmentes” élet és étkezés elérése, megvalósítása, valamint lefogyni volt nagyon nehéz, de könnyítette, hogy keresgéléssel viszonylag hamar találtam kiváló segítséget ehhez. A biocity.hu-t! Mindent elhagyni az étrendemből, amit szerettem, vagy a kész dolog megvásárlása helyett otthon elkészíteni azt, annak érdekében, hogy gluténmentes legyen, és az allergiám se jöjjön elő többet, nehéznek tűnt, de például a Szafi Reform & Szafi Free hozzávalói és alapanyagai egyből könnyebbé tették ezeket. Szénhidrátcsökkentett palacsintaliszt, reform étkezési citromsav, zöldtea por – minden ilyesmit megtalál az ember a kínálatukban, ráadásul még mindig csak a Szafi Reform & Szafi Free termékcsoportról beszélünk a biocity.hu elképesztően széles körű kínálatából, ami a “Szafi-s cuccokon” túl is, még mindig óriási.

De a mentes Szafi dolgokból vannak készételek is, nem csak alapanyagok persze, például Szafi Free hagymás-tejfölös ízű chips, kókusz chips, valamint találhatók például száraztészták is a webshopban. Zseniálisnak tartom, hogy kvázi “bűnözés nélkül” lehet nasizni – ezek a termékek sokkal jobbak és egészségesebbek, mint károsabb társaik az átlagos szupermarketekben.

Azonban, mint mondtam, lehet ugyan gyártók, márkák szerint is szűrni, hogy ha vásárolunk, viszont ha átnézzük a tészták sorát például, a Reform élelmiszer menőponton belül, megtalálható könnyen a másik kedvencem is, a Felicia Bio Sárga lencse lasagne gluténmentes tészta, amit lelkesen ajánlok mindenkinek kipróbálásra, mert jók szoktak lenni a visszajelzések. Ha nincs türelmem kenyeret sütni, ott a kétféle, gluténmentes szeletelt kenyerük, péntek esténként pedig, amikor a barátnőmmel töltjük együtt az estét, a Schar Gluténmentes Pizza Alap a sláger, az pedig változó, hogy mivel pakoljuk meg, de nagyon finom!

A biocity.hu-ról rendelek étrend-kiegészítőket, vitaminokat is, néha meg olyasmit, mint a fogkrém. Hogy konkrétabban szót ejtsek a “menüsorról”, vannak tehát Reform élelmiszer, Étrend-kiegészítő, és Drogéria főkategóriák, elképesztően sok almenüvel, ami azért jó, mert a kereső használata nélkül is, célirányosan megtalálhatunk gyorsan valamit náluk, és könnyedén átnézhetjük a konkrét vágyunkat kielégítő termékek sorát, amiket én szeretek variálni is. Annak ellenére, hogy megvan ugyebár az a pár konkrét kedvenc, amiket fentebb felsoroltam. Ha pedig már ott vagyok a shopban, és elfogyott a sampon is idehaza, rendelek hát tőlük azt is. Szafi Reform & Szafi Free, vagy akár Dr. Chen és még számos ismert termékcsalád, minden ami bio, mentes, vagy egészséges, náluk megtalálható, kattintsatok fentebb a linkre!