Bált rendeztem a hallássérültek támogatásáért

A húgom születése előtt tudtam, hogy meg fog változni az életem. Lesz egy ember, akinél én idősebb és bölcsebb leszek, akit én védhetek meg minden bajtól. Terelhetem az élet rögös útjain. Azonban mikor kiderült, hogy vele született hallássérülése elkíséri őt az egész életében, akkor tényleg 180 fokos fordulatot vett az életem.

Egyik pillanatról a másikra megváltoztattam az egyetemi jelentkezéseim sorrendjét. A jogi tanulmányok a harmadik sorba kerültek, és az orvosi egyetemet tettem az első helyre. Számtalan olyan tematikájú könyvet megvettem, amelyek által többet tudhattam meg erről a betegségről. Szóróló szóra minden egyes oldalt átnyálaztam legalább kétszer. Különböző közösségi online csoportokba léptem be, hogy mások tapasztalatairól is olvassak.

Mindezzel a célom az volt, hogy segítsem a testvérem életét. Egy évfolyamtársam javasolta, hogy csatlakozzak a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesületéhez. Nem is volt kérdés a jelentkezésem. Minden egyes foglalkozásukon részt vettem, és mikor a húgom elég idős volt hozzá, akkor ő is velem tartott. Ez abból a szempontból is jó lehetőség volt neki, hogy így legalább találkozhatott olyan emberekkel, akik ezzel a problémával küszködnek. A célom az volt, hogy azt érezze, hogy a hallássérülése miatt ő nem kevesebb, mint a többi társa.

Egy idő után én lettem az egyesület városi képviselője, miután az elődöm nyugdíjba vonult. Mindent megtettem, hogy a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete minél több emberhez eljusson. Minden héten különböző programokat szerveztem a hallássérülteknek és családjaiknak. Legutóbb egy jelnyelv tanár jött el hozzánk, de volt olyan is, hogy fül-orr-gégész szakemberek látogatták meg a programjainkat. Egy közösséget akartam teremteni.

Tavaly eldöntöttem, hogy szervezek egy bált, amely során adományozni lehet az egyesületnek. Minden befolyt összeg a hallássérültekhez került, illetve, ha valaki eszközt ajánlott fel, akkor az is a közösség tagjai számára lett odaadva. Visszagondolva, egy nagyon jól sikerült rendezvényt sikerült összehozni. Nem volt nagy esemény, de elég volt ahhoz, hogy némileg anyagilag és máshogyan segítse a hallássérülteket.

Emlékszem édesanyámmal és húgommal együtt intéztük a bál minden egyes részletét. Én felkerestem a Color nyomda weboldalát, hiszen a digitális nyomda lehetőségével számos olyan reklámeszközt tudtunk létrehozni, amellyel a bál és a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesületének a híre tovaszállt.

digitális nyomda

Ez a cég 1996-ban két egyéni vállalkozásból alakult 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező ofszet nyomtatás technológiai eljárásokat ismerő szakember és nagy kreativitással bíró fiatalokból álló társulás. Összeállva egy teljes körű nyomdai szolgáltatást tud nyújtani minden megrendelő számára.

Minden vevő számára elérhető a társulás által felkínált nyomdai szolgáltatások. Fő céljuk, hogy a megrendelő elképzeléseit megvalósítsák, rövid határidőn belül. Mondhatni ez a jelszavuk is. Nagyon figyelnek az árérzékenységre, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a nyomdai árakra.

Legyen szó nagy vagy kis tételről, egyedi elképzelésekről, ez a digitális nyomda minden esetben igyekszik (és már akkor is igyekezett) a legjobb minőségben dolgozni.

Minden munkatársuk kiváló szakértelemmel rendelkezik. Külön részleg foglalkozik a grafikai megtervezéssel, kivitelezéssel, digitális nyomtatással, ofszet nyomtatással, stancolással, könyvkötészettel és az egyedi naptárak elkészítésével.

Ha a weboldalon rákattintunk a termékek menüpontra, akkor a szemünk elé egy igen nagy választék fog kerülni. Engem akkoriban főleg a szórólapok nyomtatása érdekelt leginkább. Ezt a reklámeszközök között találtam meg. A leírtak alapján egy jó információs vagy hirdetési célú szórólap vonzza a tekintetet, világos kifejezés módja könnyen érthető, egyértelmű, felkelti az érdeklődést és cselekvésre buzdító tartalommal rendelkezik.

Kiválóan használható tömeges kulturális rendezvények reklámozására, egy új brand köztudatba juttatására, aktuális akciók promózására. A célközönségen túl új emberek felé is eljuthat.

Az ajánlatkérés doboz alatt további részleteket olvashatunk a szórólapokról. Ezt a fajta reklámot mindenki ismeri. Igaz, hogy hagyományos, de a mai napig hatékony eszközről beszélünk. Jól eltalált, érdeklődést felkeltő szlogennel és szöveggel kell rendelkeznie, bizonyos esetekben egy stílusos logó sem árt, figyelemfelkeltő szín és képi világgal nem lőhetünk mellé, jól látható a kapcsolatfelvételhez szükséges adatok.

Több típusa lehet a szórólapnak. Beszélhetünk az egyoldalas vágottról, két-vagy több oldalas hajtogatottról, perforáltról, biegeltről, szabványosról vagy egyedi méretűről, színesről vagy fekete-fehérről, de még felületkezeltről is.

A Color nyomda különleges felületnemesítési és kreatív lehetőségeket is kínál. Lehetőségünk van 3D lakkozásra, fóliázásra, prégelésre, a sarok kerekítésére, stancolásra és biegelésre, riccelésre is. Mindegyikük leírása megtalálható a kiemelésük alatt.

A 3D lakkozás igen különleges megjelenést ad a termékeknek. Domború, tapintható, extrafényes lakkréteggel válik egyedivé, melynek vastagsága 20-120 mikron között változtatható egy íven belül. Ha nem szeretnénk, hogy szórólapjaink idő előtt elszakadjanak, vagy elhasználódjanak, akkor mindenképp érdemes a fóliázást használni. Lehet ez fényes, selyemfényű és matt fólia. A prégelést főleg logók és ábrák kiemeléséhez használják. A sarokkiemelés lehet egyszerű díszítőelem is. A stancolás során nem lesz unalmas az eszközünk. A ricceléssel pedig kialakíthatunk letéphető részeket is.

Ha megvan, hogy mit akarunk, akkor az alábbiak szerint kell eljárni: a megrendelésünk formája szerinti méretben, minimum 300 Dpi felbontásban, a belívet és a borítót külön fájlban, a borítót oldalpárban, a belíveket egy fájlban, oldalanként sorba rendezve, 2-2 mm kifutóval, vágójelekkel/passzerjelekkel ellátottan, CMYK színrendszerű, kompozit PDF fájlként, egyedi alkalmazott megoldások esetén biegelés/hajtás/perforációs jelekkel és a rendelt darabszámot a határidő feltüntetésével együtt az igényünket el kell küldeni a Color nyomda számára.

A nyomdatermékek mellett reklámeszközök között is válogathatunk. Például én azóta az egyesületnek saját rollupokat is készítettem. Természetesen ezeket is erre a cégre bíztam. Szintén részletes leírás olvasható arról, hogy miért fontos az eszköz. A roll-upokkal gyakorlatilag minden olyan helyen és eseményen találkozhatunk, ahol szükség van prezentációra. Kis területet foglal összecsomagolt állapotban, ezért mobil plakátként is használható. Közkedvelt a sales és a marketing világában.

A roll-up alumínium házában egy rugós szerkezet révén tekercselődik fel a prezentációs anyag, így azt egyszerűen ki lehet húzni, rögzíteni, majd a prezentáció végén összecsukni és szállítani.

A Color nyomda szerint egy jó roll-up ismérvei közé tartozik, hogy informatív, könnyen befogadható üzenettel és grafikával rendelkezik. Lényegében olyan, mint egy tartós, felcsavarható és bárhol elhelyezhető plakát. Igazi környezetbarát termék, mivel a prezentációs anyag bármikor kicserélhető benne. Minőségi nyomatával a legelegánsabb helyen is jól mutat, az erősebb anyaga miatt pedig ellenállható lesz az erős behatásokkal szemben. Méretét tekintve beszélhetünk 85×200, 100×200, 120×200, 150×200, 200×200 centiméteresről. A nyomat készülhet filmből, laminált filmből, silverback filmből. Anyagát tekintve pedig szürke hátú PP film, backlit film, backlit banner közül választhatunk.

Ennek a digitális nyomdának csak arra van szüksége, hogy megadjuk a saját roll-upunk méretét, és elkészítsük az egyedi grafikai tervét.

A kapcsolat menüpont alatt szintén megtalálható a már említett ajánlatkérés doboz, de akár a megadott e-mail címre is elküldhetjük elképzelésünket. A Color nyomda kollégái 24 órán belül küldenek ajánlatot, de ha valamiért ez nem lehetséges, akkor felveszik velünk a kapcsolatot további egyeztetés céljából. Bármilyen kérdés esetén készséggel állnak rendelkezésünkre minden hétköznap 8-17 óra között.