Elektromos biciklin kezdett új életet a hallássérült Zoli

Már fiatal koromban tudtam , hogy szeretnék másoknak segíteni. El is kezdtem tanulni a jelnyelvet, majd a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete alkalmazásában nap mint nap kerültem kapcsolatba siketekkel és nagyothallókkal. Halló emberek között is gyakran előfordul, hogy átvitt értelemben “nem halljuk meg a másik szavát”, nehézségekbe ütközik a kommunikáció. Emiatt nem nehéz elképzelni, hogy mekkora frusztrációt okoz, ha egyik napról a másikra megváltozik a kapcsolatunk a külvilággal és akadályokba ütközik az, hogy kifejezzük magunkat.

Pontosan ez történt Zolival is, aki végzős gimnazistaként egy autóban utazott. A jármű balesetet szenvedett, ő pedig a sérüléséből adódóan elvesztette a hallását. Pedig a zenélés volt a hobbija, ami sok nehézségen átsegítette már, főleg ebben a stresszes időszakban. Emiatt leírta nekem, hogy fogalma sincs, mihez kezd majd a hallása nélkül, mivel rengeteg célja volt. Teljesen be is zárkózott a megváltozott élethelyzete miatt.

Gondolkoztam, hogyan tudnék segíteni. Ekkor eszembe jutott, hogy számos siket ismerősöm kerékpározik illetve motorozik, mivel ez segít a stressz levezetésében, ha az egyensúlyozási képességünk továbbra is ép. Zoli lelkes volt az ötlet iránt, de sosem ült még elektromos motoron, így fogalma sem volt, hogy hogyan vágjon bele. Egy mozgássérült ismerősöm rendelt korábban egy mozgást segítő kocsit a motorbolt.co.hu weboldalon elérhető AB-Roncs Elektromos webáruház kínálatából, ahol a motorozáshoz vagy elektromos kerékpározáshoz is megtalálható mindenféle eszköz és kiegészítő.

Meg is mutattam a kerékpáros webáruházat Zolinak, akinek ez nagyon tetszett. Elolvasta részletesen a termékek leírásait, mivel szerette volna tudni, hogy melyik elektromos kerékpárnak milyen előnye van és számára melyik lenne az, amelyik leginkább megkönnyíti a közlekedését. Megkért, hogy hívjam fel a boltot és tegyek fel nekik pár kérdést a neki tetsző bringákkal kapcsolatban. Az ügyfélszolgálat természetesen profi volt és kérésünkre világosan le is írták a főbb tudnivalókat e-mailben.

Így már könnyen meg tudtuk rendelni a megfelelő elektromos bicajt. A biztonság viszont egy ilyen helyzetben kiemelt jelentőséggel bír. Így természetesen a megfelelő kiegészítők beszerzése sem maradhatott el. A motorbolt.co.hu oldalon mindent megtaláltunk, amire szükség volt: bukósisakot, több fajta jelzővilágítást, nagy hatótávolságú kerékpáros lámpát, javítókészletet, kerékpáros csengőt, de még biciklis táskát és megfelelő ruházatot is, hogy minden körülmények között kényelmes legyen a tekerés.

Ebbe persze bele kellett fektetnünk egy nagyobb összeget, de mivel pontokat kaptunk a vásárlásért, amiket a későbbiekben kedvezményre válthatunk, több szempontból is megérte. Mivel gyakori a leárazás a webshopban és az új termékeket is külön kategóriában láthatjuk a felkapott cikkekel egyetemben, érdemes időnként vissza-visszalátogatni az oldalra, nehogy lemaradjunk egy-egy akcióról.

A cég betartotta a megadott határidőt, így hát a megbeszélt időpontra meg is érkezett Zoli új elektromos biciklije. A csomagban minden más is hiánytalanul benne volt, amit rendeltünk hozzá. Mivel sikerült regisztrálnunk egy fiókot is a motorbolt.co.hu honlapon, a rendelés adatait a későbbiekben is meg fogjuk tudni nézni.

A következő hétvégén Zoli el is indult az új elektromos bicajával világot látni. Azt mondta, teljesen más élmény volt mint az eddigi utazásai, mivel bár a hangok kevésbé voltak meghatározóak, a vizuális ingerek sokkal mélyebb benyomást keltettek benne. Eldöntötte, hogy megtanulja a jelnyelvet és hamarosan szervez egy hallássérült fiataloknak szóló bringatúrát is. Ehhez sok mindent be kell szereznünk, de reméljük, a motorbolt.co.hu Elektromos webáruház most is a segítségünkre lesz!