Élményeink, kivételes estéink nem múlhatnak egy csőtörésen

Az egészségügy helyzetét érő bármilyen kritika, és mostanság elterjedt általános vélekedés ellenére vallom, annak majd’ minden területe gyönyörű hivatás. Az általános területeken való tevékenykedés is, csakúgy, mint a határterületekén, a gyógyítás, a rászorulókkal való törődés. A hallássérültek pedagógiája például ugyanúgy egy speciális terület, mint a bármilyen hátrányossággal élők szórakoztatása, teszem azt. A hallásvesztés komoly akadály lehet egy színházi előadás élvezésében mondjuk, pláne, ha súlyosabb kiterjedtségű siketségről van szó. Dolgoztam jó ideig egy olyan helyen, ahol olyan eseményeket, szórakoztató előadásokat szerveztünk, és igyekeztünk meghívni, amik az ő estéiket, a súlyosabb, vagy kevésbé súlyos hallássérültséggel élők péntek estéjét tette általában élvezetessé.

Aki ilyen területen ismeretes, tudja, hogy nyilván több utánajárással és munkával jár ilyen programokat tető alá hozni. De ha a “tető alatt” más probléma is adódik, az meghiúsíthatja az egészet. Minket egyszer a “vízszerelés net” domainen található webes szolgáltatás húzott ki a csávából. Illetve, én csak azért hivatkozom rájuk webes szolgáltatásként, mert ott az oldalon adtuk meg anno az adatainkat és kértük őket, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot, és kicsit sem várakoztattak. Másra nem is volt szükség, csak ennyire. Budapesten és Pest megyében bárkinek ugyanilyen gyorsan segítenek, akkor is, ha nem is a telefonálást választjuk. Ilyen szempontból nincs különbség. Jönnek, amint tudnak. És fel vannak készülve rá, hogy mindig tudjanak.

Szerencsére olyan hirtelen jött problémánk, mint amilyen az akkori csőtörés volt, később nem adódott, de másban is kértük már a segítségüket. Nagy baj esetén 0-24-es ügyfélszolgálat segít rajtunk, de foglalkoznak tényleg mindenfélével. Telepítik a kerti csapot, a fűtésrendszerünket, a bojlert, de duguláselhárításban, és mindenféle javításban is közreműködnek. Egész jó tájékozódás szempontjából is olvasgatni a vízszerelés net felületüket, mert például megtudhatjuk, mi az a csatornakamerázás, vagy, hogy mi okozhat bármilyen problémát a falakban, vagy kint a kertben.

A legtöbb dolgot tényleg olyan gyorsan meg tudták csinálni, javítani, hogy az ne tegyen tönkre semmilyen programot, ne kelljen újratervezni a következő estét, napot, napokat, ami nekünk egy esetben valóban pótolhatatlanul visszaadta tehát a majdnem “elúszott” programunkat. Pedig már-már lemondtunk róla. Rég éreztem ilyen hálát, és megkönnyebbülést, mint akkor. Ajánlom azóta is másoknak a www.vizszereles.net-et vízszereléshez, csatornázáshoz is, csőtörés elhárításához, dugulások elhárításakor, mert például ez utóbbiról is leírják, hogy semmivel sem kevésbé kockázatos magunknak kezelni egy ilyen bajt, mint egy csőtörést. Sérülést, egyéb problémát is okozhatunk a szakszerűtlen beavatkozásokkal, de nekik vannak nagynyomású pumpáik, profi duguláselhárító spiráljuk, csatornatisztító berendezésük, és egyebeik. Legyen szó wc-dugulásról, vagy lefolyótisztításról – én ezekkel sem kísérleteznék magam. Nem is szoktam.

Ami pedig a fűtésszerelést illeti, tudják kezelni a fűtésrendszerünk problémáit is természetesen, és segítenek akkor is, ha gázkazánt tartunk erre a célra. Más-másféle szakértelem, eltérő tudással rendelkező szakemberek, de náluk akad ebből is mindkettő, ahogy minden egyébből, szóval bízzunk bennük bátran. 30 éve csinálják már, amit nehéz überelni, lássuk be.