Felejthetetlen nyaralás a párommal a Balatonon

Tíz és fél éve vagyunk együtt a párommal. Nagyon törődő, türelmes és kedves ember, és történetesen hallássérült. Gyerekkorom óta tanulok jelnyelvet (angol és magyart is), és utólag visszatekintve, nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hogy biztattak ebben: ha nem tanulok meg jelelni, talán sose tudtunk volna egymásra találni a szerelmemmel.

Úgy döntöttem, hogy a tizedik évfordulónkra meglepem egy nagyon különleges élménnyel. Nehéz volt olyat választani, amit egy évtized alatt még nem próbáltunk ki közösen, és mindketten élveznénk. Hiszen voltunk már kismillió helyen kirándulni együtt, végigettük az étlapot az összes kedvenc éttermünkben, még élményfestésre is elmentünk egyszer – a feladat egy pipacsmező volt, a mi alkotásunkból viszont katica lett véletlenül. Na, mindegy, jót nevettünk rajta anno. Most viszont valami sokkal jobbal szerettem volna előrukkolni számára, hogy lássa, milyen fontos nekem.

A legjobb barátnőmet kértem meg, hogy segítsen az ötletelésben, és ő a balatoni hajókázást javasolta. Azt mondta, szerinte nagyon romantikus lenne, és ő is volt már a férjével és a kisfiával, aki még csak kisiskolás, de még őt is lekötötte a program. A BalatonPRO segítségével oldották meg a vitorlás bérlést a Balatonon, tette hozzá. Készségesnek és korrektnek nevezte őket, hiszen minden külön kérést megpróbáltak figyelembe venni, és egy olyan élménnyel lettek gazdagabbak, amit a mai napig emlegetnek.

Nagyon felcsigázott, már láttam magam előtt, ahogy a szerelmemmel ülünk a hajón, gyönyörködve a naplementében, egy finom bort iszogatva, egymás kezét fogva…

Aztán eszembe jutott, hogy a vitorlás bérlés Balatonon biztos, hogy nem olcsó mulatság. Kicsit el is bizonytalanodtam, hogy megengedhetem-e én ezt most magunknak, mikor épp lakásfelújítás közepén vagyunk. A barátnőm viszont megnyugtatott, hogy a BalatonPROval nagyon kedvezményes a vitorlás bérlés Balatonon, hiszen ezek a hajók ingyenesen kötnek ki a megadott kikötőhelyeken. Azt is megmutatta nekem, hogy sok különböző csomag közül tudok válogatni, és hozzátette, hogy biztos megtalálom a nekem legmegfelelőbbet.

Igaza is lett: lehetőség van akár csak két órára is vitorlást bérelni (kapitánnyal ráadásul), hogy az ember kipróbálja, milyen élményben lehet része, és el tudja dönteni, hogy tetszik-e neki, vagy sem. Ez nagyon jó opció, hiszen kellemetlen is lenne egy teljes napra vitorlást bérelni, és esetleg akkor rádöbbenni, hogy mégsem nekünk találták ki ezt a programot. A két órás vitorlázással pedig természetesen sokkal olcsóbban is jövünk ki.

Ha hosszabb, de nem túl hosszú úthoz lenne kedvünk, arra is van megoldás, hiszen ebben is rugalmas a BalatonPRO: nem csupán a rövid, két óráig tartó hajókázás és az egész napos balatoni vitorlás bérlés közül lehet válogatni, hanem akár személyre is lehet szabni, és három-négy órát a vízen lenni.

Végül a sétavitorlázást választottam, hogy legyen idő a hajókázást és egy kis fürdőzést is élvezni, és elszakadni a nyüzsgő strandoktól egy pár órára. Kifejezetten tetszett, hogy a cég flottájáról részletesen lehetett olvasni a weboldalon, így még jobban vártam a nagy napot!

vitorlás bérlés Balatonon

A vitorlás bérlés Balatonon végül teljesen rendben ment: hála a segítőkész csapatnak és a szuper ajánlatoknak, meg tudtam lepni a páromat azzal a kirándulással, amit megérdemel. És hogy tetszett-e neki is? Már több, mint fél éve volt ez a vitorlázás, és azóta is csak erről mesél mindenkinek!