Segíteni szeretnék a hasonló családoknak

A családomban sajnos elég sok a hallássérült ember, aminek minden bizonnyal genetikai okai vannak. Sokan közülünk már eleve hallássérüléssel születnek, míg mások középkorukra süketülnek meg teljesen.

Ez egy olyan állapot, ami nagyban megnehezíti egy ember mindennapi életét, de közel sem lehetetlen ezzel együtt egy sikeres és teljes életet élni. Én pontosan tudom, hogy milyen módszerekkel és eszközökkel lehet ezt elérni, így azt a cél határoztam meg magamnak, hogy hasonló embereknek fogok segítséget nyújtani.

Ezt egy vállalkozás formájában képzeltem, és egy olyan szolgáltatót találtam ehhez, amely segítséget tudott nekem nyújtani a bt. Alapítás ügymenetében.

Elektronikus postán keresztül vettem fel velük a kapcsolatot, ahol igazán segítőkészen álltak hozzám. Pár kérdést itt már tisztáztunk is, ami után elküldtek nekem egy formanyomtatványt, amit egyszerűen csak visszaküldtem nekik kitöltve. Még feltettem nekik néhány kérdést e-mailben a formanyomtatvánnyal kapcsolatban, amikre rövid belül válaszoltak is.

Ezután nem sokkal megállapítottunk egy időpontot, ahol személyesen megjelentem náluk, az iratok aláírásának a céljából. Itt minden meglehetősen gördülékenyen zajlott. Mindig azt hittem, hogy egy cégalapítás hatalmas nyűggel járhat, de ennek itt nyomát sem tapasztaltam. Itt fontos volt, hogy a személyes irataimat is magammal vigyem: személyi igazolvány, lakcímkártya és az adókártya.

Az ezt követő ügyintézésekkel nekem már semmilyen dolgom nem volt. Az ügyvédjük beadta a papírokat a megfelelő intézetbe, aminek a végén ezek a NAV-hoz kerültek. Ott kiadták a cég adószámát. Ezt követően a vállalkozásom bejegyzésre került a cégbíróságon.

Ezzel az utolsó lépéssel a bt. Alapítás tulajdonképpen lezárult és a cégem meg is kezdhette a működését. A topcegalapitas.eu nélkül ez tovább tartott volna.