125 964

Szülésfelkészítő foglalkozás hallássérült és siket kismamáknak, pároknak a HARKE szervezésében

Adományozók segítségét várjuk, hogy mielőbb megvalósulhasson a tréning a rászoruló HARKE tag kismamák és kispapák számára!


A négy alkalmas szülésfelkészítő foglalkozás célja, hogy MINDEN szülés előtt álló szülőpár, egyenlő eséllyel, megkaphassa azokat az információkat a születés és szülés folyamatáról, amik hozzásegíthetik őket a szülés természetes, emberi, boldog és méltó megéléséhez.
- Tervezhető -e a szülés? Néhány gondolat a szülési tervről.
- Félelem és fájdalom a szülőszobán. A természetes és gyógyszeres fájdalomcsillapítás lehetőségei.
- Praktikus tanácsok a szülés körüli órákra. Mit és hogyan segíthet a jelenlévő apa? Néhány gondolat a császármetszésről.
-Az „Aranyóra” jelentősége. Családdá válunk, avagy beszélgetés a  gyermekágyas időszakról (alvás, szoptatás, hordozás)

2014 márciusától új programsorozat indul a HARKE szervezésében.  Négy alkalmas szülésfelkészítő programsorozat kapcsán lehetőségük lesz a résztvevő hallássérült és siket kismamáknak és párjaiknak elmélyülni a várandósság utolsó és egyben legizgalmasabb időszakában a szülés témakörében.
Egy felhívása kapcsán ismertük meg  Wittmann Andrea szülésfelkészítő és szüléskísérő dúlát,  aki a foglalkozásokat vezeti majd, és aki éppen olyan fontosnak tarja a hallássérült és siket emberek tájékoztatását és informálását, mint a HARKE, csak ő hivatásából adódóan  a várandós szülők irányába.
Ma már köztudott dolog, hogy a születés körülményének módja, és minősége kihat egész életünkre, valamint az, hogy a gyermek születésekor CSALÁD is születik.  Az új család legemlékezetesebb és legcsodálatosabb első és megismételhetetlen eseménye a gyermek megszületése, ami  egy egész életre meghatározza a születés idején jelenlévő minden résztvevő életét. Nem mindegy tehát, hogy ez milyen esemény a születendő család életében.
A programsorozat a szülésre való ráhangolódást segíti, sok hasznos információ nyújtásával, de fontos hogy a jelenlévő párok elhozhassák idekérdéseiket, bizonytalanságaikat, és félelmeiket is, amik a megbeszélések után magabiztosságot és biztonságérzetet jelentenek majd nekik a szülés idején.  A kórházi halló környezet nem lehet forrása a bizonytalanságnak és félelemnek egy hallássérült, siket szülő nő esetében, ezért az ő szülésfelkészítésük is éppen olyan fontos, mint a halló várandós mamáké.
A tervezett közös munka egyik jelmondata, miszerint „Az információ megszerzéséhez mindenkinek egyenlő esélyek biztosítása mellett joga van! „ Ezen a  rendezvényen pedig most lehetősége is!

Időpontok : a 2014. tavaszán (március) induló programsorozat pontos idejéről itt fogunk majd hírt adni, amit addig is tudni lehet, hogy a foglalkozások időtartama alkalmanként 3 óra lesz, és a programokra bármikor be lehet kapcsolódni.
FONTOS! A részvételhez minden esetben írásbeli jelentkezés szükséges mivel a részvételi létszám korlátozott. https://harke.hu/kapcsolat/ vagy a wittmann.andrea@szuletestanc.hu címen!
A részvételi díj : alkalmanként 3.000,-/fő, illetve 5.000,-/pár 

Helyszín: HARKE Központi Iroda  (1078 Budapest, Murányi u.57.)
A foglalkozást vezeti: Wittmann Andrea szülésfelkészítő dúla (www.szuletestanc.hu)

A rendezvény nyitott minden hallássérült és siket érdeklődő számára, HARKE tagság nem feltétel! A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges!

Ha kérdésed, vagy kérésed van, kérlek nekünk! iroda@harke.hu
Ha szeretnéd a foglakozást vezető személyét és munkáját jobban megismerni, itt megteheted! www.szuletestanc.hu


Amennyiben megfelelő összegű adomány érkezik a számlánkra, a trénig a HARKE tagoknak ingyenes lesz!
Ennek előfeltétele, hogy a tréning első órája előtt rendezze tagdíját, alapításunk óta 2.500 Ft a tagdíj.


itt még a tanfolyam lehetőségről:

http://babafalva.hu/szulesfelkeszito-foglalkozas-hallasserult-es-siket-kismamaknak-paroknak/

http://slapaj.blog.hu/2014/03/04/szuloszoba_akadalyok_nelkul#more5842830

http://csaladi.hirnok.hu/cikkek/18-egyeb-cikkek-erdekessegek/684-szuloszoba-akadalyok-nelkul

Felhívás

 
Kérjük, támogassa törekvéseinket adója 1%-ával! Adószámunk: 18181287-1-42

hírlevél

a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete hírlevele