127 267

  Beszámoló a kóstolóról...


Az Erzsébetvárosi Örmény Önkormányzat szervezésében nagyon jó hangulatú "Főző oktatás idősek és hallássérültek részére, a szabadidő hasznos eltöltésére" című projekttel szerepelt a legutóbbi héten.

A projekt célcsoportja a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete (HARKE) tagjai, és barátai.

A projektet a HARKE irodájában tartottuk meg, a Tere-fere délutánok sorozata keretén belül.

A résztvevők között jelen volt sok olyan személy, aki hallássérült, de voltak sokan akik ép hallásúak.

A hallássérültekkel közös beszélgetések, programok a halló emberekkel közösen nagyon fontos társadalmi tudatformáló erejűek, mert így a hallók is láthatják, hogyan lehet kommunikálni hallássérültekkel.

A hallássérültek számára nagyon jók azok a lehetőségek, ahol a hallók kellően lassan beszélgetnek velük, akár a kérésükre megismételve a mondanivalóikat. Így a hallássérültek is értesülnek az élő kommunikáció során elhangzó információkból.

Ha olyan társaságban foroghatnak a hallássérültek, ahol a jól hallók, és jól, beszélők nem zárkóznak el a lassabb kommunikációtól, akkor az önbizalmuk megfelelően alakul, és érzik, hogy van egy hely, ahol bármikor van kivel eszmecserét folytatniuk.

A főzésről és örmények étkezési szokásairól Gogescu Márta beszélt. Mesélve mondta el a délutánra elhozott ételek elkészítési módjait. Olyan ennivalókat kóstolhattunk meg, amelyek gyakran előfordulnak máshol is. Ennek az oka az, hogy a török, örmény, arab, görög népek évszázadok során egymás mellett éltek, harcoltak egymással, és keveredtek is. Ételeik ezért sokszor nagyon hasonlóak.

 

A projektet a a Fővárosi Önkormányzat, az Esélyegyenlőségi, Foglalkoztatáspolitikai és Kisebbségi Bizottság 2010. júniusi pályázatából valósítottuk meg, melyet az Örmény Önkormányzat szervezett.

Bp, 2010. augusztus 25-én


Közreadja: a HARKE 

 Tere-fere délutánok

 

1. alkalom

 

Szeretettel várunk

 

 

főzőcske bemutatóra és kóstolóra!

 

2010. augusztus 25-én 16:00 órától


a HARKE irodában,


1078 Budapest, Murányi u. 57.

 

 

 

    

a szervezők:


Erzsébetvárosi Örmény Önkormányzat

 

 

 

A projekt támogatója a Fővárosi


Önkormányzat,


az Esélyegyenlőségi, Foglalkoztatáspolitikai és Kisebbségi Bizottság 2010. júniusi pályázatából


2011.szeptember 11-én újabb kóstolót tartottunk. Ezen is hasonló ételek voltak, de nem ugyanazok, mint első alkalommal. Ma volt szőlőlevélbe tekert vegyes marha-bárány húsból töltike. És a jereváni gata, egy érdekes sütemény. Volt kis vajas kenyér falatkákon rózsalekvár.

Újabb fótókat is raktunk be.Galéria

Felhívás

 
Kérjük, támogassa törekvéseinket adója 1%-ával! Adószámunk: 18181287-1-42

hírlevél

a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete hírlevele