127 268
Gyógyszolgáltatások
A Hajnal Hotel ***  Gyógy- szolgáltatásai


SONOTHERÁPIA


Az elhalálozási statisztikák élén világszerte a szív- és érrendszeri betegségek állnak. A terápia lényege: az artériákban kialakult szűkület vagy elzáródás kezelése a szívkontrakcióval szinkron adagolt alacsony frekvenciájú és energiájú hanghullámokkal. A Sonotherápia az infra, illetve a hallható hanghullámok tartományát használja, amely egészen speciális rezgésekből áll. Ezek minden személyre egyénileg meghatározottak a forma, a frekvencia, az intenzitás, az idő vonatkozásában, és az egész kezelés időtartama alatt számítógép által nagyon pontosan irányítottak.

- Általános érszűkület.

- Fülzúgás.

- Dysbasias panaszok - járáskor görcsbe álló lábikra vagy elnehezedő, fáradó láb.

- Cukorbetegeknél a rossz keringés következtében kialakuló fekélyes láb.

- Szívkoszorú érszűkület - mellkasi szorító fájdalom.

- Érsebészeti műtétre való előkészítés.

- Nyaki verőér szűkület.

- Érsebészeti műtéteket követő rehabilitáció.

- Agyi érszűkületből eredő szédülés, feledékenység.

- Ha érsebészeti műtét nem végezhető, vagy a beteg a műtétet elutasítja.

- Cukorbetegeknél a kis erekben jelentkező érszűkület.

- Érbetegségek megelőzése.


A kezelések semmiféle kockázattal nem járnak, mellékhatásuk nincs. A terápia alkalmazható a meglévő gyógymódok mellett kiegészítő terápiaként (pl. műtét után), azokkal együtt (pl. gyógyszeres kezelés) vagy megelőzésként. Nem helyileg hat, hanem kifejti hatását az egész szervezetre. Fájdalommentes. A kezelés könnyen és bármikor ismételhető. A kezeléssorozatot ambuláns formában vehetik igénybe a betegek.

A napi kezelések a beteggel egyeztetett időpont alapján történnek, várni nem kell. Igyekszünk páciensünk életritmusának leginkább megfelelő időpontot találni.

Asszisztensünk mindenben készségesen segít.

A 20 perces sonoterápiás kezelés ára:

 

1 db kezelés     1.500.- Ft-ba kerül

 60 db kezelés 80.000.- Ft-ba kerül


Mofetta kabin

A MOFETTA geológiai szakkifejezés, amely sok széndioxidot tartalmazó viszonylag alacsony hőfokú vulkáni kigőzölgést jelent. Rendelőnkben a mofetta kabinba CO2 gáz kerül bevezetésre, amely alsó végtagi érszűkület, cukorbetegség érszövődményei esetén kedvező hatást fejt ki.

A kezeléseknél a CO2 a bőrön átdiffundál a szövetekbe, specifikus értágító hatást gyakorol a perifériás keringésre, a mikrocirkulációra, szekunder úton pedig a szívműködésre fejt ki kedvező hemodinamikai hatást.
A gázfürdő javallatai:

·         szív és perifériás érbetegségek (alsó végtagi érszűkület)

·         arthrosisoknál és csontritkulás,

·         magas vérnyomás

·         potenciazavaroknál,

·         cukorbetegség, és annak érszövődményei,

·         fogyókúra esetében is.

·         érműtétek utáni állapot kezelésére,

·         növeli a járástávolságot.

Méregtelenít, és fogyasztó hatása van, mivel a bőr külső rétegeivel érintkezve felgyorsítja az anyagcserét, a felgyorsult véráramlás elszállítja a lerakódott salakanyagot.
A gázfürdő ellenjavallatai:

·     súlyos ritmuszavar

·    súlyos cerebrovascularis ischaemia tünetei esetén, anamnesztikus TIA esetén is,

·     200/100 Hgmm feletti vérnyomás, súlyos szemfenéki elváltozás

·    pajzsmirigy túlműködés (hyperthyreosis, Basedowkór)

·     cardialis elégtelenség, kis és nagyvérköri decompensatio,

·    TBCs megbetegedés

·     angina pectoris és szívinfarktus acut tünetei után 6 hónapig,

·     nagyfokú vérszegénység

·     szívizom gyulladás után 1 évvel haemodinamikai terhelhetőség mérlegelésével ,

·     gyulladásos betegségek

·     acidosissal járó anyagcsere zavar,

·     daganatos betegségek

·     veseelégtelenség

·     gyakori eszméletvesztéssel járó állapotok, kooperáció hiánya

·     légzési elégtelenség

·     menstruáció, terhesség

·     tromboembóliás állapotok

·     18 év alatti életkor


40 perces kezelés ára: 1.500 .- Ft.

A megbeszélt időpontokban kérjük pontosan érkezzen, vagy akadályoztatás esetén legalább néhány órával korábban telefonon jelezze távolmaradását.
Köszönjük szépen! Várjuk szeretettel!

Magnetoterápia


Mágneses tér általi gyógyítás, mágnes ágyon a sejtek regenerációs képességének fokozására (pl.: csonttörések gyógyulásának serkentésére).

A terápia a szervezet számára olyan optimális környezetet teremt, amelyben beindulhatnak az öngyógyító folyamatok. Energetizáló hatást fejt ki sejtszinten és felgyorsítja a salakanyagok kiürítését, valamint a sejtosztódás sebességét. Az emberi szervezetre holisztikusan hat, úgy, hogy segít feloldani a blokkokat, energetizál és aktiválja az öngyógyító erőket.
Hatására:

- növekszik a szervezet oxigénellátása

- az idegsejteket regenerálja, a sebgyógyulást gyorsítja

- javul a sejtek anyag- és energiacseréje

- növeli a stressztűrő képességet

- nő a kezelt személy energiaszintje

- erősíti az immunrendszert

- javul az alvás minősége

- javul az anyagcsere és vérellátás; a szívritmust normalizálja

- stimulálja a csont- és porcsejteket

- a légzőizmok működését javítja

A vörösvértestek időnként összetapadnak - un. Pénz tekercs alakzatba rendeződnek, felületük lecsökken, így oxigénszállítási képességük is erősen korlátozott. A sejtek nem kapnak működésükhöz elegendő oxigént, fáradtak, levertek vagyunk, de hosszabb távon ez különböző betegségek forrása is lehet.

A pulzáló mágnesterápia hatására a vörösvértestek szétválnak, így sokkal több oxigént képesek megkötni. A kezelés hatására kitágult kapilláris erekben az oxigéndús vér energetizálja az egész testet, ami jótékony hatással van a közérzetre, a szervezet összes élettani funkciójára.

Kezelés ára: 16 perc 1.000,- FtDenevér ágy

A szerkezet kiválóan alkalmas: a gerinc nyújtására és az izomfeszültség csökkentésére.

Az ágy nagyon egyszerű: a beteg a bokájánál van felfüggesztve, elektromos motor az ágyat szabályozhatóan képes hátradönteni majdnem a függőleges helyzetig. A beteg maga állíthatja be azt a szöget, ahol a legjobban érzi magát.

A porckorongok degenerációjának célirányos nyújtási terápiája során az alapvetően kétféle anyagú porckorong külső szilárdabb, rostos gyűrűjében és a belső kocsonyás magban a széthúzás miatt vákuum keletkezik, ami az eredeti egészséges állapot felé mozdítja azt vissza.

A felfüggesztés pedig azért hasznos, mert a gerincet nyújtja, csökken az izomfeszültség, a kilépő ideggyökök nincsenek nyomás alatt – így a fájdalom elmúlik. Ez az ágy abban is különbözik a többi hasonló jellegűtől, hogy itt a gerinc végig alá van támasztva, és megtarthatja a gerincoszlop sajátos alakját is.

A kezelés rövid, 10-20 perc már nagyon hatékony, heti 1-2 kezelés 2 hét alatt jelentősen mérsékeli a gerincfájdalmakat.

Kevés kontraindikáció van:

Ø       nagyízületi protézis utáni állapot,

Ø       gerincstabilizáló műtétek után,

              súlyos osteoporosis, tumor.
Kezelés ára:  10 perc: 800,- Ft.    20 perc: 1.500,- Ft

Jádeköves Masszázságy

A Medistones jade köves masszázságy a jade kőből faragott masszázs fejek, és a karbon lapok által előállított infra hő együttes hatása által képes különleges masszázs élményt nyújtani Önnek. A jade masszázsfejek az Ön által kiválasztott programnak megfelelő ütemben végig gördülnek a gerincoszlop mentén, melynek hatására, ellazulnak a gerinc melletti izmok, korrigálódnak a kisebb csigolya elmozdulások, felszabadulnak az energia csatornák, és javul ezáltal a vér és csi keringés. 

A masszázságy jótékonyan helyre állítja és fokozza a háti izmok vérellátását, így a jobb keringés a csigolyák vér ellátását is erősíti, a csigolyák közti szalagok egyenetlen megterheléséből adódó még kezdetleges megnyúlásokat vagy kisebb sérüléseket helyre állítja. Éppen ezért a jade köves masszázs nemcsak a kisebb fokú csontritkulásban (osteoporozis), gerincferdülésben (scoliozis), izületi merevségek (arthrozis), porckorongsérv (discus hernia) korai stádiumaiban javasolt, hanem egészségeseknek is ajánlott.

Ellenjavallatok: Tilos a terméket használni az alábbi esetekben:

1. terhesség és szoptatás alatt

6. mesterséges szívritmus-szabályozó (pacemaker)

2. áttétes daganatos betegségben szenvedők

7. csonttörés

3. krónikusan magas vérnyomás

8. diagnosztizált gerincsérv

4. akut gennyesedő gyulladás

9. egyéb betegség esetén, használat előtt konzultáljon kezelőorvosával

5. vérzékenységre való hajlam

 

Kezelés ára: 40perc 800 Ft


MAGNETER

A stressz, a mozgáshiány, a nem megfelelő táplálkozás, a Föld mágneses erejének jelentős lecsökkenése, a sok káros környezeti hatás megzavarja az optimális életfeltételeket, s így a sejtenergia és a vitalitás hiánya léphet fel, ami különféle betegségekhez vezethet. A regenerációs folyamatok beindításával a legkülönfélébb betegségeknél érhető el teljes vagy részleges gyógyulás.A Magneter a XXI. század egészségmegőrző, wellness és rehabilitációs készüléke, mely a biorezonancia és a mágnesterápia kombinációjával működik. Magyar találmány és elismert, ténylegesen Orvostechnikai Eszközzé minősített készülék.

A készülék alacsony frekvenciájú (1- 10000 Hz) elektromágneses hullámok útján fejti ki hatását. Számos kórokozó, illetve közismert emberi betegség jellemző bio-elektromágneses hullámstruktúráját feltérképezték, és ezek alapján elkészítették az emberi szervezet jó működésének helyreállítását segítő mágneses hullámsorozatokat.

Az elmélet szerint, ha az emberi szervezetet a megfelelő, jellemző rezgésstruktúrájú mágneses térbe helyezzük, akkor annak hatására kedvező irányba mozdulhat el a szervezet biológiai egyensúlya.

A Magneter a szervezet spontán regenerációs folyamataira alapozva, azokat segítve képes kedvező eredményt elérni, így hatékony kiegészítője lehet a mai modern orvostudomány kezelési módjainak.

Jelenleg már több mint 140 féle program áll az egészségre vágyók rendelkezésére. A páciensnek csak rá kell feküdni meghatározott ideig egy matracra, és a készülékből mágneses úton az ő szervezetébe kerülnek a meghatározott szerv vagy szervrendszer rezgései. Például az alapprogrammal a fizikai és szellemi erőnlétet lehet fokozni, amely különösen látványos az idősebb korosztálynál. A betegek közérzetét és állapotát lehet javítani, bármilyen betegségről legyen szó.

Sok ember szenved rosszindulatú daganatos megbetegedésben, chemo és sugárterápiás kezelést kap. Ezek mellékhatásainak csökkentésében a Magneter-terápiás kezelés nagyon eredményes. A Rákbetegek Országos Szövetségének Klubjából kontrollvizsgálatokkal igazolt kimutatható javulásokról számoltak be.

Rheumatológiai megbetegedéseket kezeltek vele szintén jó eredménnyel. Agyvérzéses betegek és következményes bénulások rehabilitációja gyorsabbá vált.

De még a következő kórképek esetén is eredményesnek bizonyultak a kezelések: migrén, menstruációs problémák, alvászavarok, bőrgyógyászati kórképek - ekcéma, psoriázis -, traumatológiai esetek rehabilitációs kezelése.

Az egyénre szabott kezelés ára: 1.500,- Ft

 (A kezelés időtartama betegségenként változó)


Felhívás

 
Kérjük, támogassa törekvéseinket adója 1%-ával! Adószámunk: 18181287-1-42

hírlevél

a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete hírlevele